Cum sa aflam dacă pestele pe care îl consumam este radioactiv?!?

Spread the love

Eticheta alimentară vă va spune dacă are radiații de la Fukushima☢

Peștele pe care îl consumam poate fi puternic iradiat și ne poate afecta sănătatea in mod vizibil, conținand metale grele. Ingerarea unui aliment radioactiv este cea mai gravă formă de poluare, iradierea în acest caz fiind de 20 de ori mai mare decât iradierea exterioară a corpului în aceleaşi condiţii privind cantitatea de element radioactiv. Va recomandam sa citiți etichetele conservelor de peste și sa le evitati pe cele care au în compoziţie peşte capturat în Oceanul Pacific, respectiv din următoarele zone: FAO 61, 67, 71, 77, 81, 87 şi 88. De asemenea, nu trebuie să achiziționati conserve de peste care au ambalajul bombat, lovit, cu puncte sau pete de rugină, acestea reprezentând un adevărat pericol pentru sănătatea celor care le consumă. Eu caut mereu macrou sălbatic capturat în Atlanticul de Nord gen FAO 27.

Zonele majore de pescuit ale FAO afișează zonelor FAO contaminate cu Fukushima 61,67,71,77,87 ☢

Zona 18 (Marea Arctică)

Zona 21 (Atlantic, nord-vest)

Zona 27 (Atlantic, nord-est)

Zona 31 (Atlantic, Western Central)

Zona 34 (Atlantic, Central de Est)

Zona 37 (Marea Mediterană și Marea Neagră)

Zona 41 (Atlantic, sud-vest)

Zona 47 (Atlantic, Sud-Est)

Zona 48 (Atlantic, Antarctica)

Zona 51 (Oceanul Indian, vest)

Zona 57 (Oceanul Indian, Est)

Zona 58 (Oceanul Indian, Antarctica și sud)

Zona 61 (Pacific, nord-vest) -periculoasa

Zona 67 (Pacific, nord-est) -periculoasa

Zona 71 (Pacific, Western Central) -periculoasa

Zona 77 (Pacific, Centrul de Est) -periculoasa

Zona 81 (Pacific, sud-vest)

Zona 87 (Pacific, sud-est) -periculoasa

Zona 88 (Pacific, Antarctica)

Simptomele radiaților pot varia de la:

Greturi si varsaturi

Greturile sunt primele semne ale iradierii, ele fiind insotite de varsaturi repetate si de pierderea orientarii in spatiu. In lipsa unei interventii medicale imediate, in momentul cand a aparut pierderea orientarii, riscul de deces devine ridicat.

Ulcerari epidermice

Iradierea reduce numarul de trombocite, responsabile de coagularea sangelui. Ca urmare, ranile aparute pe epiderma nu se vindeca. Dar apar si rani subcutanate, care continua sa sagereze in interior.

Sangerari din nas si gura

Cauza este aceeasi, respectiv imposibilitatea sangelui de a se coagula. In functie de stadiul afectiunii, numai medicul poate sa prescrie si sa dozeze preparatul necesar pentru coagularea sangelui. Altfel, sangerarea nu poate fi oprita.

Diaree si varsaturi cu sange

Acest simptom este determinat tot de sangerari interne, din cauza carora apar diareea si varsaturile, ambele cu sange. Daca s-a ajuns la aceast faza, este posibil ca interventia medicala sa nu mai poata fi de folos.

Fenomene cutanate

Aceste fenomene pot aparea chiar si in cazul unei iradieri „usoare”. Pielea capata un aspect aspru, scortos, iar pcientul este deranjat in permanenta de mancarimi. Pe piele pot sa apar pete rosii, vezicule si chiar rani deschise. Pana la interventia medicului, trebuie suportate ca atare si in niciun caz iritate.

Caderea parului

Este un fenomen specific iradierii. El poate sa apara si in timp, din cauza unei iradieri foarte slabe, dar de durata. Uneori, parul se regenereaza ulterior, daca subiectul nu mai este expus iradierii.

Dureri de cap, anemie si oboseala

De obicei, acestea apar ca o consecinta a pierderilor de sange despre care am vorbit la inceput. Se actioneaza numai asupra cauzei.

Convulsii si tremor

Acestea sunt efecte ale unor radiatii care au actionat pe termen mai lung. Situatia poate duce la piederea controlului asupra sistemului muscular si la crize epileptice. Tratamentul medical tebuie aplicat imediat.

Febra si infectii

Se ajunge la infectii, provocatoare de febra, in situatii cand iradierea a afectat parti din maduva osoasa, distrugand celulele albe din sange, ceea ce duce la risc crescut de infectii bacteriene. Un pacient ajuns la aceasta faza are putine sanse sa supravietuiasca.

Cu drag,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *