Betaina HCL Pepsina si Gentian Bitters,120 capsule, Doctor's Best este un supliment care conține trei factori nutriționali care funcționează complementar pentru a sprijini eficiența procesului digestiv. Betaine HCl ajută la suportul capacității digestive a stomacului. Pepsin este o enzimă produsă de corp pentru a digera alimentele care conțin proteine în stomac. Gentian este o plantă folosită pentru a optimiza capacitatea digestivă și pentru a tonifia tractul digestiv. Natura sa amară poate ajuta la stimularea producției de enzime digestive de către corp.
Beneficiile Betaine HCl Pepsin & Gentian Bitters includ:
Mod de funcționare:
Susține stomacul și optimizează eficiența digestivă
Betaina HCL Pepsina si Gentian Bitters,120 capsule, Doctor's Best conține trei factori nutriționali care îndeplinesc funcții complementare, concepute pentru a sprijini eficiența procesului digestiv. Cercetările sugerează că eficiența producției de acid gastric poate fi modificată odată cu procesul de îmbătrânire. Suplimentarea cu Betaine HCl poate sprijini capacitatea digestivă a stomacului. Pepsina este o enzimă produsă de organism pentru a digera alimentele care conțin proteine în stomac. Pepsina lucrează împreună cu acidul gastric pentru a sprijini digestia proteinelor. Gentian este o plantă utilizată tradițional în multe culturi pentru a optimiza capacitatea digestivă și pentru a tonifica tractul digestiv. Natura sa amară poate ajuta la stimularea producției de enzime digestive de către organism. Pentru un suport digestiv optim, utilizați Betaine HCl Pepsin & Gentian Bitters împreună cu Best Digestive Enzymes, un amestec de enzime digestive de înaltă potență, formulat unic.
Betaine HCl este o formă de HCl utilizată ca nutrient pentru a suplimenta propria producție de HCl a stomacului, sau acid gastric. Deși indigestia ocazională poate fi rezultatul acidului care irită țesutul în structura situată deasupra stomacului, cunoscută sub numele de esofag, o linie de cercetare sugerează că cauza acestei iritații poate fi, de fapt, o producție suboptimală de acid gastric.
Acidul gastric este produs în mod normal de celulele parietale ale stomacului, iar funcția acidului gastric este de a descompune alimentele care intră în stomac în fragmente mai mici și componente nutritive. Aceste componente se deplasează prin stomac în intestinul subțire, unde sunt descompuse în continuare de enzimele digestive din partea superioară a intestinului subțire. Nutrienții individuali rezultați din digestia proteinelor, grăsimilor și carbohidraților pot fi apoi absorbiți și asimilați de organism și utilizați pentru metabolism și creștere. O producție optimă de acid gastric reduce povara asupra restului procesului digestiv, inclusiv producția de enzime de către pancreas.
Așa cum am menționat mai devreme, prezența acidului gastric optim este necesară pentru digestia și absorbția nutrienților critici. Aminoacizii și alte peptide din proteine, mineralele, vitamina B12 și acidul folic sunt exemple de nutrienți care necesită niveluri adecvate de acid gastric pentru absorbția și utilizarea lor. Prezența unui acid adecvat în stomac este de asemenea necesară pentru conversia enzimei digestive pepsină. Pepsina este produsă în stomac din precursorul său, pepsinogenul, care este secretat de celulele cunoscute sub numele de celule șef și funcționează pentru a ajuta la digestia proteinelor. Pepsina descompune proteinele în componente ale aminoacizilor.
Producția ideală de acid gastric este esențială și pentru menținerea unui echilibru bacterian sănătos în intestin. În primul rând, producția de acid în stomac oferă o barieră de protecție care menține mediul stomacal în siguranță. În al doilea rând, nivelurile adecvate de acid gastric duc la mai puține fragmente de alimente rămase care ar putea cauza un dezechilibru în creșterea florei bacteriene normale în intestin. Realizarea echilibrului corect al florei este cheia menținerii unei funcții digestive adecvate și a sănătății generale.
Cercetările sugerează, de asemenea, că capacitatea organismului de a produce acid gastric scade în mod normal pe măsură ce îmbătrânim. În plus, stresul și alți factori pot influența producția adecvată de acid gastric. Ocazional, arsurile la stomac, balonarea, eructațiile, disconfortul și un „stomac acru” pot rezulta adesea din acest lucru. Alimentele pe care le mâncăm intră în stomac prin esofag sau tubul alimentar. La joncțiunea esofagului cu stomacul se află o structură musculară cunoscută sub numele de sfincter esofagian inferior (LES). Când alimentele intră în stomac pentru digestie, LES se contractă în mod normal, îngustând trecerea între esofag și stomac și prevenind refluxul conținutului stomacal în esofag. Un declanșator major pentru procesul de strângere a sfincterului este prezența acidului gastric suficient. Când se detectează suficient acid gastric, LES se va închide. Producția adecvată de acid gastric este un criteriu esențial pentru ca sfincterul să funcționeze corect și să prevină refluxul conținutului stomacal.
Un studiu recent a evaluat incidența și cauzele nivelurilor scăzute de vitamina B12 la pacienții în vârstă. Cercetătorii sugerează că incidența scăderii vitaminei B12 la vârstnici, pe baza rezultatelor unor studii epidemiologice, este de 30-40%. Când au analizat cauzele posibile ale nivelurilor scăzute de B12 la 200 de persoane pe care le-au urmărit, au descoperit că lipsa accesului la alimente-B12 a reprezentat 60-70% din cazuri. Cu alte cuvinte, B12 dietetică este legată de alimente, în general proteine animale. Proteina este în mod normal descompusă în asociere cu acidul și pepsina din stomac. Producția optimă de acid gastric poate sprijini, prin urmare, eficiența acestui proces ajutând la eliberarea vitaminei B12 care este legată de sursa de proteină, lăsând-o disponibilă pentru a fi absorbită. Absorbția nenumăratelor alte nutrienți poate fi, de asemenea, influențată de nivelurile adecvate de acid gastric și pepsină.
Rădăcină de Gențiană
Gențiana este o plantă care este originară din părți ale Europei și Asiei. Rădăcina a fost folosită extensiv de către herbalistii tradiționali pentru a sprijini funcția digestivă, datorită în mare parte compușilor săi amari. Utilizarea sa în prezent ca plantă care promovează sănătatea datează din timpurile romanilor și grecilor, iar speciile înrudite au fost chiar utilizate în sistemul indian Ayurvedic. Diverse texte tradiționale clasifică gențiana ca tonic amar și stimulent digestiv, datorită capacității sale de a promova secreția de enzime digestive. Comisia Germană E a aprobat utilizarea gențianei pentru sprijin digestiv, care promovează secreția de salivă și sucuri digestive.
Suplimentarea cu combinația de nutrienți și cofactori prezenți în Betaine HCl Pepsin & Gentian susține funcția digestivă normală a stomacului și ajută să asigure că organismul menține eficiența absorbției nutrienților din alimentele pe care le consumăm. Gențiana servește la stimularea secrețiilor digestive în stomac, pregătindu-l să digere alimentele pe care le mâncăm, în timp ce Betaine HCl și pepsina suplimentară oferă suport organismului pentru producția inerentă a acestor factori digestivi.
Referințe științifice
1. Wright J, Lenard L. Why stomach acid is good for you: natural relief from heartburn, indigestions, reflux & GERD. Lanham, MD: M. Evans & Co.; 2001
2. Andres E, Loukili NH, Noel E, others. CMAJ 2004;171:251-9.
3. Blumenthal M, Ed. Herbal Medicine: Expanded Commission E Monographs. Newton, MA: Integrative Medicine Communications; 2000.
Instrucțiuni de utilizare: Pentru rezultate optime, luați o porție (de obicei o capsulă) de Betaine HCl Pepsin & Gentian Bitters o dată pe zi, preferabil dimineața, cu 30-45 de minute înainte de micul dejun.
Descoperă alegerea sănătoasă și responsabilă cu www.protein4life.ro. Oferim o gamă variată de suplimente nutritive și alimente certificate bio/eco, dedicată celor care își păstrează sănătatea și respectă mediul. La noi, calitatea și autenticitatea sunt garantate. Alătură-te comunității noastre și îmbrățișează un stil de viață echilibrat și conștient. Pentru întrebări sau asistență, contactează-ne oricând.